понеделник, 29 април 2024 г.

Искат постоянен арест за стрелеца от Ловеч

Прокуратурата в Ловеч ще поиска постоянен арест за задържания мъж, който в нощта на Нова година простреля с въздушна пушка жена на празничното хоро пред жилищен блок в квартал „Младост“. Инцидентът стана малко преди 1 часа след полунощ на 1 януари. 46-годишният мъж от Ловеч е бил в нетрезво състояние и е произвел два изстрела с незаконно притежаваната пушка. Мъжът е задържан за срок от 72 часа. като са му повдигнати две обвинения, обясни окръжният прокурор Валентин Вълков.

Едното е за причинена телесна повреда, второто е за хулиганство, извършено с дързост и цинизъм. Оръжието, с което е стреляно е незаконно – въздушна пушка, която е била преправена като малокалибрена впоследствие. След като продължат процесуално-следствените действия, в т. ч. и съдебно- медицински и други експертизи, ще бъде прецизирано обвинението и най-вероятно ще се отиде към трето, по-тежко обвинение.

Валентин Вълков допълни, че изстрелите са направени от съседния блок, а задържаният е направил самопризнания. Състоянието на простреляната жена се подобрява, като вече няма опасност за живота ѝ.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html