събота, 4 май 2024 г.

Зидан е под карантина, няма да води „Реал“ (Мадрид)

Треньорът на „Реал“ (Мадрид) Зинедин Зидан се е самоизолирал, след като негов близък дал положителна проба за коронавирус, съобщава авторитетният вестник „Марка“.

Французинът вече има отрицателен антигенен тест, но очаква резултатите от PCR. Дори и всичко да е наред, наставникът вероятно няма да изведе „Лос Меренгес“ в шампионатния мач срещу „Осасуна“ в събота заради правилника на Ла Лига.

При негативен тест, ще е нужно специалистът да даде още един със същия резултат три дни по-късно. Всички зависи и от това кога е бил най-скорошният му контакт със заразения.

Ако Зидан не получи разрешение, временно функциите му ще изпълнява неговият асистент – Давид Бетони. Именно той ръководеше днешната тренировка на тима в отсъствието на Зизу.

„Реал“ вече отпътува за Памплона заради лошото време в Испания. Сняг, леден дъжд, силен вятър и рекордно ниски температури сковаха части от страната, включително столицата Мадрид.

Двубоят с „Осасуна“ може и да не се проведе в 22:00 ч. българско време в събота (9 януари), а да бъде отложен за 14:00 ч. на следващия ден.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html