петък, 3 май 2024 г.

Георги Гергов – костюмът на социалист е съблечен!

Иво ДИМИТРОВ

Олигархът Георги Гергов, който най-после беше изключен от БСП, защото единственото ляво нещо в него е лявата му обувка, печели олимпиадата по наглост. Мултимилионерът от държавни поръчки и схеми във всички власти е мобилизирал цял взвод от пеликани, които са на хранилка при него. Въпросната групичка за бързо реагиране фалшиво и фалцетно крещи по ръководството на БСП, че видите ли изключили почтения социалист от партията. Със сигурност това действие на Корнелия Нинова ще има единствено положителен ефект, защото ако влезе във форумите със социалисти и има поне малко останал по наследство някъде си срам, Гергов би трябвало отдавна да е получил сърдечен удар. Едва ли в соцпартията има по-мразен човек, а масовите призиви за изключването му не са от вчера.

Прави й чест на Корнелия Нинова, че не се подаде на изкушенията, с които Георги Гергов успя да си осигури комфорт и висока позиция при досегашните председатели на БСП. Помните ли хорото, което Мишо Миков друсаше в хотела на пловдивския олигарх, докато партията му едва креташе, помните ли гостуванията на Георги Първанов, после на Сергей Станишев и неговата Моника в морските хотели на олигарха и сервилниченето на много от останалите водещи фигури в соцпартията пред чичкото с парите, докато БСП се раздираше от проблеми.

Човекът, чието богатство започна с мръсната приватизация под масата на свинекомплекса в село Маноле и с разграбването на царевицата от едни американски помощи, е последният, който у нас може да се дегизира като социалист. Но го прави успешно дълги години. Нищо, че в едно интервю в началото на демокрацията заяви, че сърцето му е седесарско. Та кое му е социалистическото на този арогантен чичко от Байганьовски тип, който добре се заиграва с късата памет на доскорошните си съпартийци? Ако могат групата му кресльовци от Пловдив да ми покажат поне едно нещо, което наподобява на социализъм у него, ще им осигуря лично по един хонорар, какъвто очевидно получават редовно от олигарха.

И още нещо. Правя уговорката, че аз никога не съм бил член на БКП или БСП, но със сигурност съм по-социалист от „Другаря“ Гергов. Пиша последното, защото чух  някакъв „Другар“ от Пловдив да казва, че Корнелия искала да загуби изборите, изключвайки Гергов от партията? Абе, кресльо, помниш ли на последните няколко вота на кое място в града е оглавяваната от твоя покровител БСП? Можеш ли да обясниш на нормалните хора, защо БСП в Пловдив посмъртно не беше в състояние да събере 10 на сто от гласовете. Отговорът е простичък – под тепетата никой не вярва на Герговци, че са социалисти, а вотът за БСП там си е чисто корпоративен. Сега олигархът няма как да продължи да живее преоблечен като социалист и номерата му поне в партиен план няма да минават. Остава му да работи единствено с корумпираните държавни чиновници, които в криминалния преход помогнаха на България да се обзаведе с подобни „бизнесмени“. И им изкупуваха дупките. Както между другото и ГЕРБ купи една дупка от въпросния Гергов във Варна, а той изведнъж се оказа с 43 милиона по-богат.

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html