събота, 4 май 2024 г.

В Босна не искат Ивайло Петев за треньор

Босненското издание sport.avaz.ba коментира евентуалното назначаване на Ивайло Петев начело на националния отбор на Босна и Херцеговина.
Според медията българският специалист ще е спънка за футбола в страната и единствено членовете на федерацията са съгласни на неговото назначаване, докато всички останали – футболисти, фенове и легенди на националната селекция, са против.

„Против са тези, за които националният отбор означава много и които не подкрепят съседните национални отбори, предимно Сърбия и Хърватия“, се пише в материала, озаглавен „Ще трябва ли Петев отново да бъде съблечен?“

Изданието припомни за събитията през 2013 година, когато на своето представяне като треньор на Левски Ивайло Петев бе съблечен от „сини“ привърженици и в крайна сметка така и не ръководи столичния гранд.

„Ако погледнете реалистично, не е много ясно какво би могъл да донесе Ивайло Петев на националния ни отбор, който никога не е играл на ниско ниво. По наша информация Петев също така няма особена подкрепа сред играчите, но изглежда, че хората във федерацията не се интересуват от това“, добавят от sport.avaz.ba

„Очевидно у нас трябва да се появи някой, който да му свали фланелката при представянето и да му обясни по цивилизован начин, че не е желан от феновете, обществеността и тези, които обичат националния отбор на Босна и Херцеговина. Той все пак заяви, че е наясно с балканския манталитет, така че едва ли ще е твърде изненадан при подобен развой на събитията“, пише още босненската медия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html