събота, 4 май 2024 г.

Отровното трио изгради Щит за честни избори

Отровното трио като Тримата от запаса

Обединението „Отровното трио и гражданите“ ще стартира платформа за наблюдение върху изборния процес. Обявената цел е противодействие на измамите и манипулациите при броенето на бюлетините и купуването на гласове. Организаторите на протестите от лятото търсят 15 хиляди доброволци, които да бъдат разпределени в изборните секции в страната, за да изградят „Щит за честни избори“. Платформата, на която могат да се записват доброволците, е на интернет адрес https://mutrivan.com.

Наблюдателите ще трябва да следят изборния процес, преброяването на бюлетините, коректното вписване на резултатите, а след това да получат заверено копие от протокола на съответната изборна секция. После трябва да снимат копието и да го качат в специалното мобилно приложение. Това на практика ще е преброителен щаб, който ще обработва резултатите, ще ги публикува в реално време и в рамките на „Мрежа за партньорство“ с други извънпарламентарни сили резултатите ще бъдат разменяни и сравнявани.

Инициативата на „Отровното трио“ повтаря кампанията на „Демократична България“, която вече представи свое мобилно приложение за наблюдение на вота, наречено „Ти броиш!“, което също търси доброволци.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html