понеделник, 29 април 2024 г.

България няма да създаде ваксина срещу COVID-19

В България не могат да създадат каквато и да е ваксина по една проста причина. Дори институт на БАН да направи най-добрата, тя не може да мине през изпитания, защото у нас преобладаващата част от населението смята, че ваксините са вредни, убиват, не са проверени още и т. н. Няма да се намерят достатъчен брой доброволци за изпитанията. Това написа във Фейсбук профила си журналистът Иван Бакалов, който избухна срещу антиваксърите и любителите на конспиративни теории.

Иван Бакалов:

„Пфайзър“ изпита ваксината си на 24 хиляди души, на още толкова сложи плацебо. И в Русия изпитанията на тяхната ваксина са били на 18 хиляди души. С английската ваксина е подобно. В Китай – три ваксини, да не ги мислим.
У нас не могат да се намерят толкова хора.
В миналото с първите ваксини в Европа е имало армии доброволци за изпитания, а сега – аааа, тия ваксини са много бързо направени, не са надеждни, лъжат ни, чипират ни, тровят ни.
Е, всеки да си избира, да оцелява по Дарвин. В Израел ваксинираха вече към 1,5 млн. души, ваксинират по 100 хил. на ден. Щото са прост народ.🙂Може би това намаляване на населението на света, за което тръбят, че били измислени ваксините, ще се осъществи именно чрез отказа на част от хората от ваксини. Този няма да е последният вирус в XXI век.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html