събота, 4 май 2024 г.

Бойко Борисов се заяде с Румен Радев за датата на изборите

Премиерът Бойко Борисов не пропусна да коментира най-горещата тема от последните дни, а именно датата на парламентарните избори в България. След консултации с част от партиите и с част от хората, които са на първа линия в битката срещу коронавируса, от екипа на президента Радев намекнаха, че изборите може да са на 18 април, а не както беше обявено по-рано на 28 март.

По време на първото за годината правителствено заседание Бойко Борисов заяви, че от тук насетне – 28 март е определена като дата за избори и се предполага, че когато веднъж е казана, трябва да се отстоява от тези, които са казали – съответно президентът Радев.

Премиерът изтъкна още, че страната ни до този момент успява по възможно най-добрия начин да преодолее кризата, предизвикана от COVID-19:

Изпратихме една трудна година, от февруари до декември – пандемия с много и различни мерки, които се налагаше да се взимат, много трудности за българските граждани, за бизнеса, за икономиката. Но мисля, че възможно по най-добрия начин преодоляхме до момента тези неприятности. Остава ни ваксината като спасителен пояс, ритмично засега върви ваксинирането, посочи Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html