събота, 4 май 2024 г.

Каракачанов иска глоби за хорото в Калофер

Ритуалът за леденото хоро е преживял турското робство, ще преживее и коронавируса. Така министърът на отбраната Красимир Каракачанов коментира пред bTV мъжкото хоро в Калофер, което се състоя въпреки забраните и ограниченията. Според него трябва да бъде наложена глоба, но министърът не уточни на кого – на участвалите в ритуала или на общинските власти в града. Каракачанов сподели, че е участвал в ритуала един път, преди повече 20 години, но не се е хвърлял за кръста.

Има хора, които продължават да не вярват, че има проблем с коронавируса. Четат какви ли не безумия. На мен нормални хора са ми задавали въпроси по улицата, вярно ли е, че с военни самолети пръскате зараза, вярно ли е, че ще ни слагате чипове с тази ваксина. Обществото е разделено, заяви още Каракачанов.

На въпрос за датата на изборите военният министър даде уклончив отговор, като цитира Конституцията, която дава право на президента да определели датата на изборите. Все пак трябва да се избере най-подходящото време, в което хората да могат да гласуват, без да се притесняват от заразяване и да се осигури безопасността на хората, които ще участват в изборния процес.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html