понеделник, 29 април 2024 г.

Петте условия на Хамилтън, за да преподпише с „Мерцедес“

Британското издание Express.co.uk публикува 5 от условията на Люис Хамилтън, за да продължи седемкратният световен шампион да кара за хегемона във Формула 1 – „Мерцедес“.

Първо: Хамилтън е поискал повече от предложените му 40 милиона евро. Има информации, че е поискал 50 милиона евро.

Второ: Британецът има претенции към 10% от спечелените пари от „Мерцедес“ за шампионска титла при конструкторите. Тази година германците получиха 145 милиона евро от Ф1 за спечеления трофей. Това означава, че Люис би трябвало да получи 14.5 милиона евро от тях като бонус.

Трето: Седемкратният световен шампион настоява за продължителност на новия договор от 4 години, докато от „Мерцедес“ и „Даймлер“ са готови на 2+1 години.

Четвърто: Британецът иска да получи една от бъдещите лимитирани AMG One хиперколи на „Мерцедес“ на стойност 2.2 милиона евро, от които ще бъдат произведени само 275. Те ще използват двигатели и задвижваща хибридна система от болидите на отбора, модифицирани за пътя и развиващи комбинирана мощност от 1231 конски сили. Тук цената не е такъв проблем, колкото лимитираната серия, от която вече до голяма степен всички коли са предварително депозирани.

Пето: Хамилтън желае да получи роля в „Мерцедес“ и извън пистата. Той иска да бъде част от кампанията и участието във Ф1 при прехода към електрическо задвижване.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html