събота, 4 май 2024 г.

Първи смъртен случай след ваксинация

Sonia Acevedo, 41, suffered a 'sudden death' on New Year's Day just 48 hours after receiving the jab

Португалската медицинска служителка Соня Асеведо внезапно почина 48 часа след поставянето на ваксина на Pfizer, съобщиха медиите в страната, цитирани от „Дейли Мейл“.  41–годишната жена се е ваксинирала на 30 декември и не е имала никакви странични ефекти или оплаквания. На 1 януари обаче е починала внезапно. Причината за смъртта ще бъде установена днес или утре, когато трябва да й бъде направена аутопсия.

По думите на баща й, Соня не е имала никакви проблеми със здравето. „Тя нямаше никакви симптоми след ваксинирането. Нямам представа какво се е случило. На мен ми трябват отговори. Искам да знам какво се е случило с моята дъщеря“, заяви Абилио Асеведо.

Соня е работела в португалския институт по онкология в Порто. Там потвърдиха, че тя не е имала никакви оплаквания по време и след ваксинацията. Освен нея, ваксинирани са още 537 служители на онкологичния център.

Препаратът на Pfizer е единственият, който има одобрението на Европейския съюз за ваксиниране срещу ковид. За страните от Европа са поръчани 200 милиони дози, обсъжда се покупката на още 100 милиона.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html