събота, 4 май 2024 г.

Карадайъ поздрави депесарите за годишнината на ДПС

На 4 януари 1990 г. бе учредено Движението за права и свободи, една седмица след като с решение на ЦК на БКП бяха върнати имената на българските мюсюлмани, променени им насила от Възродителния процес.  За председател на партията е избран Ахмед Доган, а за първи организационен секретар Йенал Бекир.

Ахмед Доган и Йенал Бекир на учредителната конференция на ДПС. Снимка Интернет

По повод 31 години от създаването на партията, председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави членовете и симпатизантите във Фейсбук, наричайки ги „скъпи депесари“..

„Ние черпим самочувствието си най-вече от това, че още в тоталитарната епоха осъзнахме, че заедно можем да се изправим срещу държавната машина в името на своите имена и на свободата да изповядваме религията си. Не се уплашихме от оръжията, защото правата и свободите на човек и неговото достойнство са по-силни от всичко. Първи осъзнахме силата на заедността, силата на справедливите искания и така вече повече от 30 години вървим със знамето на ДПС“, написа лидерът.

Карадайъ призова за обединение на всички усилия, защото само така можем да се справим в борбата срещу Ковид-19 – най-голямото предизвикателство пред човечеството за последните години.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html