петък, 3 май 2024 г.

Явор Дачков: БСП има шанс да измести ГЕРБ

Явор Дачков: Нищо скандално няма в тези разговори. Скандални са пачките в чекмеджето на Борисов - Хасково Прес

За да се разруши статуквото ГЕРБ – ДПС, трябва тези две партии да останат извън властта. Това означава алтернатива на сегашното положение. Отсреща имаме силна БСП и има шанс да изпревари ГЕРБ. Слави Трифонов – третата политическа сила в момента, вече каза, че няма да се коалира нито с ГЕРБ, нито с ДПС, нито с БСП. Друга сила, която се очертава да е сред водещите, е „Да, България“. В парламента могат да влязат Мая Манолова и Отровното трио. Това коментира пред БНР журналистът Явор Дачков.

По думите му президентът Румен Радев не е сбъркал, като не е организирал около себе си политически проект: „Около БСП и Радев има напрежение. След парламентарните избори ще се види дали БСП ще подкрепи Румен Радев“.

„С кампаниите за ваксинации властта в цял свят преиграва. Започва да играе политика и голям корпоративен интерес. С ваксините започва да се развива мощна корпоративна кампания, а здравето и науката остават на заден план“, коментира още Дачков. Той смята, че с новата власт в САЩ американците ще се върнат към всички налудничави политики на идентичност, към измисления расизъм и ЛГТБ равенство:

„Това е страна в очевиден упадък. Америка ще бъде все по-слаба. Фактът, че спечели корумпиран човек като Джо Байдън, който е и интелектуално неуравновесен, означава различните лобита да упражняват контрол“. Примитивна пропаганда. Така журналистът определи „размахването на Русия като враг и страшно зло“. Пропаганда според него са и приказките, че Владимир Путин ще превземе Европейския съюз.

Явор Дачков смята, че в България има прекалено голяма свобода на словото и „все още не сме започнали да изпитваме ударите на либералната система през съдебно преследване“. „Проблемът е в липсата на квалифицирани журналисти, в изоставането на добрата публицистика и заменянето ѝ с риалити формати, с глупости“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html