събота, 4 май 2024 г.

Стратегията на Байдън: Никакво внимание на Тръмп

Стратегията на избрания президент на САЩ Джо Байдън по отношение на действащия обитател на Белия дом Доналд Тръмп ще е пълното му игнориране. За стратегията на демократа разкрива агенция Блумбърг. Според изданието, Байдън има да решава куп проблеми, оставени от администрацията на Тръмп – пандемията от коронавирус, високата безработица и напрежението в отношенията с Русия и Китай. Отделно, Тръмп отказва да се признае за победен и да предаде властта на екипа на новия президент. Според традицията във времето между изборите и 20 януари, когато новият държавен глава встъпва в длъжност, екипът на загубилия постепенно предава властта и въвежда новите съветници в ритъма на работата в Белия дом. Тръмп категорично отказва да го направи и това ще създаде сериозни проблеми пред Байдън.

Съветник на новия президент заяви пред изданието, че желанието на Тръмп да прави шоу от всяко свое действие, вече не е толкова популярно сред народа, включително и сред неговите гласоподаватели. Опитите на Тръмп да оспори резултатите от изборите вредят на имиджа на Републиканската партия, което вече бе отчетено от редица конгресмени–републиканци. От друга страна, медиите в Америка вече не обръщат толкова голямо внимание на изявите на Тръмп.

След загубата на изборите, президентът призова Републиканската партия да се обедини около него и да му помогне да спечели съдебната битка срещу победата на Байдън. Той заяви, че доказателствата за неговия успех са неопровержими и говори отново за мащабните изборни измами с гласуванията по пощата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html