понеделник, 6 май 2024 г.

Абрамович търси нов треньор за „Челси“

Франк Лампард съвсем скоро може да бъде уволнен от мениджърският пост в „Челси“, съобщават медиите на Острова.

Лондончани правят един от най-слабите си стартове в историята. „Сините“ се намират в много лош момент от сезона и се очаква собственикът Роман Абрамович да вземе кардинални решения при нова издънка на отбора.

В последните пет мача от Висшата лига „Челси“ има три загуби и едно равенство.

Отборът е шести във временното класиране, но може да завърши кръга на девета позиция.

Лондончани рискуват да излязат от борбата за Топ 4, което ще е много сериозен удар за клуба, след като през миналото лято бе направена инвестиция в размер над 200 милиона паунда за нови попълнения.

Daily Mail твърди, че дясната ръка на Абрамович в клуба – Марина Грановская вече е провела разговори с Масимилиано Алегри и Томас Тухел, които са вариантите за нов мениджър на отбора.

Алегри от много време е спряган за мениджърския пост в „Стамфорд Бридж“. Италианецът е определян като фаворит на този етап за поста на Лампард.

Не е изключено „сините“ да се пробват и за подписа на Маурисио Почетино, но аржентинецът изглежда много близо до това да поеме ПСЖ.

На „Челси“ му предстои домакинство на „Манчестър Сити“, което е в неделя. Заради избухналата епидемия от COVID-19 в състава на Пеп Гуардиола, срещата може да бъде отложена. Ако мачът се състои по програма, то Лампард може да бъде уволнен при негативен резултат.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html