понеделник, 6 май 2024 г.

Христо Стоичков се срещна със… Стоичков

Легендата на българския футбол Христо Стоичков стана част от изключително приятна изненада, организирана от мадридския вестник „Marca“.

Изданието реши да срещне онлайн Камата и испанския футболист на втородивизионния „Майорка“ Хуан Диего Молина Мартинес, известен още като Стоичков.

Българинът е идол на бащата на испанеца, който трябвало да бъде кръстен с фамилията на българската легенда на Барселона.

Майката предпочела в официалните документи да впише момчето си с испанското име Хуан Диего, но бащата не се предал и затова синът му играе с фланелка, на гърба на която пише Стоичков.

Испанският Стоичков бе поканен от Marca да му бъде връчена награда, след като през сезон играе под наем в „Алкоркон“ и реализира 16 гола. 27-годишният футболист обаче не само получи приз, но и изживя една от най-паметните срещи в живота си.
Хуан Диего бе помолен да седне пред лаптоп и да чуе поздравления, а на екрана директно от Маями се появи Камата.

„Мигах на парцали като го видях“, призна испанецът, който прие срещата като подарък за Коледа и обеща да направи всичко възможно да достигне успехите на Христо Стоичков, опитвайки се да го копира.
„Не се обсебвай от мисълта за голове. Ако имаш лоша серия, тя ще отмине и отново ще вкарваш. Тренирай здраво всеки ден“, пък го посъветва легендарният български футболист.

Междувременно Ицо поздрави последователите си в социалните мрежи за Коледа.

„Честита Коледа, приятели! Желая на всички ви на първо място да сте здрави! Бъдете щастливи, обичайте се и вярвайте, че отново ще имаме поводи за футболна радост. Ваш Христо Стоичков“, написа той във Фейсбук.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html