събота, 4 май 2024 г.

Елхата на Фандъкова в София най-грозна и най-крива

 

Елхата на Йорданка Фандъкова в София печели всички класации за най-грозна не само сред подобните в големите европейски градове, но и у нас, категорични са столичани, които масово недоволстват в социалните мрежи. Не мъчете дървото пред НДК, което и без това е криво и уморено, призовават граждани и сравняват тазгодишната елха с грохнала бабичка, накичена безвкусно с десетки килограми лампички от складовете на общината.

През деня картината е по-плашеща и това се вижда с невъоръжено око. Междувременно кметицата Фандъкова опита да си направи нелеп пиар още с откриването на елхата в началото на декември, когато строи група лекари, които се борят с COVID-19 на първа линия.

„Ако тази елха имаше уста, щеше да се разреве, а ако имаше крака, щеше да избяга“, смята софиянец, който допълва, че често бездомни и скитащи кучета препикават този нелеп опит за коледна празничност.

Други столичани коментират, че при единствения паднал сняг досега общинската администрация отново не се справи с почистването дори на основните булеварди. Фандъкова отнася критики и за украсата на централните улици, а кварталите са напълно забравени – сиви, скучни и със силно замърсен въздух. С близо 2 милиарда бюджет би трябвало и в квартал Факултето да има фонтани, инфраструктура и красива елха. „От сърце адмирирам липсата ви на каквото и да било чувство за срам. Тази елха показва всичко“, обръща се иронично към кметицата друг потребител от фейсбук. Трети пък коментират, че коледното дърво на столицата може да е криво, но сурвакницата на управляващите града е права и удря добре данъкоплатците, защото София е един от най-скъпите градове в Европа.

Други софиянци показват за сравнение елхите и украсите в Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора и Перник.

Елхата в Бургас
Елхата в Перник

Ние от Антени пък ви предлагаме да се порадвате поне на снимка на коледните елхи и украси в други европейски градове, като малка утеха за заобикалящия ни в София кич.

Елхата в Будапеща, Унгария
Елхата във Варшава, Полша
Елхата във Вилнюс, Литва
Елхата в Стокхолм, Швеция
Елхата в Прага, Чехия

 

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html