събота, 4 май 2024 г.

Стилиян Петров: Бях махмурлия и със спрян телефон, когато дойде офертата от „Селтик“

Интересна история за трансфера си от ЦСКА в „Селтик“ разказа легендата на българския футбол Стилиян Петров. За шотландския гранд той изигра 311 мача. Футболистът с най-много мачове за националния ни отбор даде интервю за подкаст предаването „The Broken Metatarsal“.

„Забавно е как преминах в Шотландия. През онова лято бях на море с няколко приятели, но нямах пари. Бяхме пет момчета от ЦСКА, които всяка година бяха на Черноморието. Телефонът ми беше спрян, защото не го бях плащал. Обаждането бе през приятел, защото не бяха успели да се свържат с мен. Беше към един на обяд, а аз още бях в леглото. Бяхме се прибрали в шест сутринта и всички бяхме с махмурлук. Едно от момчетата ме събуди с думите „Стан, от клуба те търсят. Техническият директор иска да се прибереш до София. Изгоних го, исках да остана в леглото. В шест следобед представител на ЦСКА дойде в курорта, за да ме вземе. Каза ми, че трябва да се прибирам, защото ще летя до Глазгоу. Имало сериозна оферта за мен и мой съотборник и двамата трябва да пътуваме за Шотландия за медицински прегледи“, сподели Петров.

„Исках да преследвам моите мечти, да направя кариера като Стоичков, Балъков. Затова парафирах срещу 400 паунда на седмица без да се интересувам от парите. Дори не гледах какво подписвам. Но началото бе трудно, а аз постоянно бях на телефона, за да говоря с моите близки в България, защото не знаех английски. Втората ми сметка за телефон беше около 6000 паунда. Бил съм на телефона 24/7“, спомня си още Стан.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html