неделя, 28 април 2024 г.

Очаква се бум на домашното насилие и нападенията над пенсионери

Очакват ни все повече случаи на домашно насилие, нападения над пенсионери и ескалация на напрежение, заяви криминалният психолог Тодор Тодоров. Според него няма как, напрежението покрай пандемията да не се отрази на хората. От Световната здравна организация вече пресупредиха, че всеки пети човек, преболедувал COVID-19, има проблеми като тревожност и безсъние.

Няма как това, което се случва последната година, да не ни се отрази. Ще зачестят случаите на домашно насилие, недай Боже, както и нападенията над пенсионери, каза Тодоров пред Нова тв.

Пенсионер рецидивист прибира пенсията на друг пенсионер с измама

Той коментира и случая, при който 34-годишна жена нахлу в магазин и насочи пистолет към главата на касиерката. Тези случаи ще зачестяват, защото, когато хората огладнеят, прибягват до задоволяване на инстинкти. Има и други случаи на извършване на обири на банки и т.н. По-скоро те се извършват от мъже и това е интересното в случая. Ако тази жена няма психически отклонения или не е част от някоя престъпна група, то това действие е провокирано от отчаяние, защото няма друг начин да задоволи своите базови нужди.

Полицията ще следи за реда по малките населени места

Множеството нападения над пенсионери Тодоров обясни с невъзможността човек да изразходи агресивните си импулси. В по-малките населени места често има престъпления, при които възрастни хора стават обект на агресия с цел да им отнемат пенсията. Твърде е вероятно заради безработицата и затвореността, да ескалират тези процеси заради натрупаната агресия.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html