понеделник, 6 май 2024 г.

БТВ прекратява договора на Карбовски

Мартин Карбовски

Мартин Карбовски няма да има свое предаване по БТВ след Нова година. Източници от телевизията съобщиха за „Антени“, че договорът на журналиста няма да бъде продължен. Така проектът „Втори план“ пада от програмната схема.

Основната причина за решението на новия изпълнителен директор Мартин Швехлак е скандалът отпреди месец, при който дизайнерката Миглена Каканашева – Мегз обвини Карбовски, че я е изнудвал. Той искал от нея секс срещу участие в предаването. Според Мегз, други плеймейтки също са се оплаквали от нагона на Карбовски. От своя страна тв-журналистът отрече обвиненията и ги нарече „смешни твърдения“.

Това обаче не е единствената издънка на Карбовски в последно време, която вдига кръвното на шефовете на БТВ. През лятото на миналата година няколко либерални НПО-та излязоха с открито писмо до всички възможни институции срещу предаването на Карбовски. По това време той много усилено работеше върху темата за това как е било отнето детето на български баща в Холандия. Според неправителствените организации, материалите в предаването на Карбовски са „в унисон с цялостната кампания срещу Стратегията за детето“, a дори се правят препратки към „хибридната пропаганда от последните години“.

Прекратяването на договора на БТВ поставя под въпрос бъдещата му телевизионна кариера. Той не може да се върне в Нова теелвизия, тъй като я напусна с колосален скандал през 2013 година. Тогава той отиде в ТВ 7, без да му е изтекъл договора. Шефовете на Нова го дадоха под съд и му взеха 200 000 лева.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html