понеделник, 6 май 2024 г.

Очаква се поетапно отваряне от 21 декември

Поетапното отваряне на затворените обекти и отпадане на част от мерките ще бъдат обсъдени от правителството и най-късно в четвъртък ще бъде взето решение. За момента има известно овладяване на смъртните случаи, но няма повод за оптимистични прогнози, коментира пред Нова телевизия социалният министър Деница Сачева. Тя беше категорична, че ще се ваксинира, след като е получила повече информация за ваксините и ползата от тях.

Разхлабването на мерките зависи от здравните данни. Според Сачева повечето членове на кабинета са на мнение да се започне поетапно отваряне, а не да има пълно отваряне след 21 декември.

Вторият етап на ваксинацията ще се организира съвместно със социалното министерство и общините. 15 000 души би трябвало да бъдат ваксинирани в домове, както и 10 000 служители в тях.

Безработицата у нас за месец ноември е 6,7%, като по-висок процент се очаква през декември. 228 765 са регистрираните безработни, което е с 8 000 повече от началото на месеца. МТСП ще обсъди със социалните партньори мерките за подпомагане на бизнеса да се удължат до края на юни.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html