неделя, 5 май 2024 г.

Сложиха ли ваксина срещу COVID-19 на Дядо Коледа?

Дядо Коледа е имунизиран срещу Covid-19 и ще може да донесе подаръци на децата в нощта на 24 срещу 25 декември. Това заяви вчера представителка на Световната здравна организация в опит да успокои децата, предаде Франс прес, цитиран от БТА. От изказването на СЗО обаче не стана ясно дали старецът е естествено имунизиран срещу Covid-19 или е сред първите, които си е сложил ваксина.

Докато пандемията от коронавирус продължава да вилнее, шефката в СЗО по въпросите за кризата Мария Ван Керкхове каза на брифинг за пресата, че разбира, че много деца се притесняват как вирусът може да повлияе на Дядо Коледа:

„Разбирам загрижеността за Дядо Коледа, защото той е на по-голяма възраст“, каза тя, отговаряйки на въпроса на журналист за това дали фантастичната, разнасяща подаръци фигура, известна с белите си мустаци и брада и големия си корем, може да не е в рискова група за коронавирус.

„Мога да ви кажа, че Дядо Коледа е имунизиран срещу този вирус“, каза Ван Керкхове, която има двама малки сина. „Имахме кратък разговор с него и той се справя много добре, и г-жа Коледа се справя много добре и в момента те са много заети“, каза тя.

Тя допълни, че СЗО се е чула с редица световни лидери, които казали, че са облекчили карантинните мерки, които възпрепятстват глобалните пътувания, и ще позволят на Дядо Коледа и летящите му елени да влязат във въздушното им пространство.

„Така той ще може да пътува във и извън въздушното пространство и да може да доставя подаръци на децата“, каза тя.

Но макар да изглеждаше нетърпелива да успокои децата преди празника, Ван Керкхове също така не пропусна да посъветва как е най-добре хората да бъдат в безопасност и да се спре предаването на вируса, който вече уби повече от 1,6 милиона души през последната година. „Мисля, че е много важно всички деца по света да разберат, че физическото дистанциране от Дядо Коледа, а също и от самите деца, трябва да се прилага стриктно“, каза тя.

Децата трябва да слушат родителите си и „да се уверят, че си лягат рано в навечерието на Коледа“, каза тя, подчертавайки, че „Дядо Коледа ще може да обикаля света, за да доставя подаръци“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html