понеделник, 6 май 2024 г.

Ваксината на „Пфайзер“ и руската са като „Мерцедес“ и „Москвич“

Руската ваксина „Спутник-V“ на „Гамалея“, сравнена с тази на немската фирма „Пфайзер“ е като сравнението между „Москвич“ и „Мерцедес“. Мнението е на бившия депутат и ръководител на Клиниката по урология професор Димитър Шишков пред Радио Пловдив.
По неофициални данни от здравното ни министерство само 11% от медицинските лица у нас са пожелали до момента да бъдат ваксинирани. Проблемът е, че няма достатъчно информация за ваксините и това е основната грешка на властите – и държавни, и здравни. Повечето медици, които са наясно, имат повече данни, но не и гражданите, които са в неведение. Две са посоките на действие – информация, до която човек сам иска да стигне, и информация, която винаги остава някаква загадка, често водеща до конспиративни теории.

Всеки ден има противоречива информация от властите – държавни и здравни. Как да вярват хората? Те не са виновни. Сигурен съм, че накрая ще стигнем до варианта на Турция и Гърция – пълно затваряне, прогнозира професор Шишков.

Той подчерта, че ако се налага ще си направи и повторна ваксинация. По думите му, това е някаква гаранция за живота, макар да няма сигурни данни колко продължава имунитета на ваксината.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html