вторник, 30 април 2024 г.

Авторите на „Корона, чао“ с молба към Бойко Борисов

Македонците Дац и Александър, които нашумяха с кавър версията „Корона, чао“ се обърнаха към премиера Бойко Борисов, в опит в шеговит стил да подобрят българо-македонските отношения, които се изостриха в последните седмици. Двамата македонски изпълнители споделят, че правят проект със заглавие „Любовен паспорт“ и ще изпълняват любовни песни от целия регион.

Те припомнят на Борисов, че езиците ни са много близки и не е нужно да се превеждат, както и че премиерът ни е слушал тяхната „Корона, чао“ и дори я е споделил на страницата си във Фейсбук. Посланието е, когато Борисов слуша „Целувката на Ана“, да не търси помощ от съседите на другите етажи, защото те вече имат отношения с най-близките си съседи (по етаж).

Дац и Александър

Господин Борисов,
пиша Ви на моя език, защото знам, че добре се разбираме и за нашите два езика няма нужда от преводач. При нас най-близкият комшия е като роднина. При него ходиш да искаш помощ по всяко време, а и той го прави, когато му потрябва нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи или да пренесеш нещо … насреща е най-близкия съсед.

Ако не си в добри отношения с най-близкия си съсед (комшия, както е в оригиналния текст), трябва за едно винтче да ходиш по съседите на другите етажи. Сигурен съм, че ще ме разберете какво имам предвид. Ние сме сърдечни хора, пълни с любов, които знаят да обичат, когато са обичани. Има и от другите при нас, но такива има навсякъде. Лесно е да се мрази, трудно е да се обича, защото любовта и приятелството искат разбиране, а ние можем да се разберем.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html