петък, 3 май 2024 г.

Палми Ранчев: Кобрата боксира в стар руски стил от 70-те години

„В психологическо отношение Кубрат беше готов да даде всичко и беше отрязал всички пътища за отстъпление. Той беше равностоен на световния шампион.“

Така коментира боксовия мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа Палми Ранчев, бивш треньор на Тервел Пулев, поет и писател.

По думите на Ранчев Кобрата боксира в стар руски стил от 70-те години, който е носил успех на много българи, но в аматьорския бокс. „В аматьорския бокс този стил на дистанция и с десни прави и леви прави минава. В професионалния бокс не можеш да задържиш противника си 12 рунда на далечно разстояние. Той така е научен на този стар руски стил. Със стари руски оръжия играе срещу модерното въоръжение на комплексен боксьор, какъвто е Антъни Джошуа“.

Според Палми Ранчев тактическите неща в играта на Кобрата е трябвало да бъдат преценени и от хората около него, от щаба му: „Проблемът е, че в техническо отношение не са го подготвили. Тълпата е безмилостна. Рингът е ешафод за губещия. Нокаутът е малка смърт“, допълни пред БНР Ранчев по повод на коментарите за загубата на Пулев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html