неделя, 28 април 2024 г.

Цветан Цветанов се заиграва с етническия модел

Цветанов нарече кмета на Гурково Мариан Цонев (ДПС) дерибей

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов се опитва да използва стари политически хватки, с които преди години Волен Сидеров и неговата партия „Атака“ влязоха в Парламента и дори негласно взимаха решения при управлението на страната. Запознати с плановете на Цв.Цв. прогнозират, че любителят на недвижими имоти съвсем скоро ще потърси открит конфликт с ДПС, за да вдигне липсващия рейтинг на партията си.

Първата показна акция на натирения от ГЕРБ физкултурник се състоя в Гурково в края на ноември. Цветанов и част от приближените му в партията говориха за монопол на ДПС и как само той можел да защити хората.

Ще продължим борбата си срещу модела на управление на ДПС в смесените райони, защото той е базиран на погазването на закона, човешкото достойнство и демократичните принципи на управление. Ще работим активно за възвръщането на държавността и правовия ред в тези забравени от правителството български територии, написа в социалните мрежи Цветанов.

Ден по-късно републиканците сезираха председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров за конфликт на интереси на кмета на ДПС в града Мариан Цонев.

Вълнев обикаля Родопите, за да ги освобождава от ДПС

В същото време заместник-председателят на „Републиканци за България“ и основен спонсор Павел Вълнев обикаля родните си Родопи, за да се среща с хората и да ги убеждава, че той и Цветанов ще ги освободят от ДПС. Самият Цветанов пък не пропуска възможност в медийните си изяви да „пакетира“ заедно ГЕРБ и ДПС и да се разграничи от тях в желание да спечели последователи.

Слабата подкрепа за партията на Цветанов (под 1% според социолгоческите проучвания) е обезверила малкото му последователи и се очаква сериозен отлив по места. Именно затова Цецо се решил да този отчаян ход (война с ДПС) в опит да спаси партията си. Бившият вътрешен министър уверявал съпартийците си, че републиканците ги чакат добри времена след победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ. Дори обяснявал пред най-приближените си, че подготвял визита в Белия дом след Нова година в опит пак да се представи за силния човек на американците у нас.

Цветанов обаче ще бъде попарен от администрацията на новия президент, защото се очаква издигналите тандема Байдън/Харис да заложат на вече доказания си партньор ГЕРБ и на кръговете около „Отворено общество“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html