неделя, 5 май 2024 г.

„Реал“ (Мадрид) напред в Шампионската лига, „Интер“ отпадна (обзор)

Рекордьорът по титли „Реал“ (Мадрид) победи с 2:0 „Борусия“ (Мьонхенгладбах) и се класира за 1/8-финалите в Шампионската лига. Испанците финишират начело в Група В. В следващия етап ще ги последват германците, защото в другата среща „Интер“ и „Шахтьор“ (Донецк) завършиха 0:0. Така „нерадзурите“ отпадат като последни, а тимът от Украйна продължава в Лига Европа.

Карим Бензема вкара и двата гола за „Реал“ – в 9-ата и в 32-ата минути.

ПСЖ разгроми „Истанбул Башакшехир“ с 5:1 в доиграването на скандално прекратения мач между двата тима от Шампионската лига. Срещата продължи от 14-ата минута, след като по това време във вторник се стигна до разправиите заради обвиненията в расизъм, които Пиер Уебо отправи към четвъртия рефер.

С този успех френският тим завършва на първо място в Група Н, изпреварвайки „Лайпциг“, който финишира втори. „Манчестър Юнайтед“ отива в Лига Европа като трети, а турците остават последни.

Неймар заби хеттрик за парижани в 21-вата, 38-ата и 50-ата минути, а Килиан Мбапе добави два гола в 42-ата от дузпа и в 62-ата. Ветеранът Мехмет Топал реализира единственото попадение за „оранжевите“ в 57-ата.

„Аталанта“ стана поредният участник на 1/8-финалите на Шампионската лига. Италианците постигнаха минимален успех с 1:0 над Аякс на „Йохан Кройф Арена“.

Домакините трябваше задължително да спечелят тази среща, за да изместят своя съперник от второто място в група D, но съставът от Бергамо изигра срещата перфектно тактически и не даде почти никакви шансове на своя съперник, а накрая

Луис Муриел окончателно отказа нидерландците, вкарвайки победния гол в 85-ата минута.

„Мидтиланд“ си тръгна от Шампионската лига с добро представяне и точка срещу шампиона на Англия „Ливърпул“. Срещата завърши 1:1. Мохамед Салах откри резултата след 55 секунди, а Шолц изравни от дузпа в 62-ата минута. Българският национал Божидар Краев не попадна в групата на „Мидтиланд“ за мача.

Всички резултати

„Байерн“ (Мюнхен) – „Локомотив“ (Москва) 2:0

РБ (Залцбург) – „Атлетико“ (Мадрид) 0:2

„Интер“ – „Шахтьор“ (Донецк) 0:0

„Реал“ (Мадрид) – „Борусия“ (Мьонхенгладбах) 2:0

„Олимпиакос“ – „Порто“ 0:2

„Манчестър Сити“ – „Олимпик“ (Марсилия) 3:0

„Аякс“ – „Аталанта“ 0:1

„Мидтиланд“ – „Ливърпул“ 1:1

ПСЖ – „Истанбул Башакшехир“ 5:1

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html