четвъртък, 2 май 2024 г.

Коледни бонуси по 400-500 лева за полицаите

Между 400 и 500 лв. ще получат като коледен бонус служителите на Министерството на вътрешните работи, заяви  вътрешният министър Христо Терзийски. Министерският съвет отпусна допълнително 28 млн. лева за бюджета на МВР, от които  5 милиона  ще бъдат насочени към Медицинския институт, а останалите  ще бъдат разпределени към служителите на силовото ведомство.

„Тези милиони са защото работим на първа линия в борбата с Covid-19, съдействаме на органите на РЗИ, на здравните органи“, посочи Терзийски. Той подчерта, че освен вменените му по закон,  в момента вътрешното министерство изпълнява дейности, които не са му присъщи. „Ще бъдат направени разчети от финансовата служба, за да може служителите да посрещнат празниците с между 400-500 лв. коледни бонуси“, каза още министърът.

Директорът на Медицинския институт проф. д-р Ненчо Смилов поясни, че с отпуснатите пари първоначално ще се подкрепи образната диагностика на COVID с нов скенер. „В момента нуждата е основно от персонал, тъй като колегите са претоварени“, категоричен е той. Вътрешният министър допълни, че вече е направена заявка за 11 300 служители, които са от структурите на Патрулно-постова и Охранителна полиция, които доброволно искат да се ваксинират. „Така че има готовност нашата болница да предприеме веднага необходимите дейности“, уточни Терзийски.

На връх професионалния си празник 5 ноември полицаи протестираха за 30% увеличение на заплатите. Снимка Интернет

Припомняме, че полицаи протестираха преди месец с искане за 30% увеличение на заплатите, но то ще бъде само 15%. Ако икономиката се развие добре през 2021, ще получат и останалите 15 процента, обеща премиерът Бойко Борисов.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html