понеделник, 6 май 2024 г.

В щаба на Джошуа се страхуват от Кубрат, сигурен е министър Кралев

Обрат в казуса с невъзможността български журналисти да присъстват по време на мача между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) в зала „Уембли“ в Лондон на 12 декември.

Представители на родните медии ще бъдат допуснати до събитието, ако отговарят на определени условия. Новината съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който заяви, че след като е научил за казуса, веднага е влязъл в контакт със своя колега във Великобритания Найджъл Хъдълстоун.

Все още остава невъзможно българските журналисти да отразят отблизо официалната пресконференция утре, както и задължителния кантар ден преди голямото събитие.

Припомняме, че представителите на родните медии получиха отказ да бъдат допуснати до срещата и събитията преди нея от промоутърската агенция, която организира мача и защитава интересите на Джошуа – Matchroom Boxing Limited. Те отказаха да издадат необходимия документ, който освобождава пристигащите от България от задължителната 14-дневна карантина заради пандемията от коронавирус, ако те изпълняват служебни задължения.

„Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор. Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист. Надявам се, че това не се прави с цел да бъде разконцентриран Кубрат Пулев. Той си заслужи да бъде претендент за световната титла и цяла България ще му стиска палци в събота вечер срещу Джошуа. Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб!“, написа във Фейсбук министър Кралев.

Антъни Джошуа залага срещу Кубрат Пулев всичките си четири пояса на световен шампион в тежка категория. Въпреки че бе задължителен претендент за титлата на Международната боксова федерация, Пулев бе принуден да чака организирането на тази битка между двамата в продължение на три години. През 2017 г. българският боксьор имаше шанс да се изправи срещу Джошуа, но тежка контузия му попречи да се качи на ринга.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html