понеделник, 6 май 2024 г.

Двама стрелят по Румен Радев за изборите

Двама стреляха залпово по Румен Радев след изказването на президента, че парламентарните избори трябва да се проведат по план в края на месец март следващата година. Недоволни от датата 28 март се оказаха двама заместник-председатели на Народното събрание – Валери Симеонов и Веселин Марешки.

Лидерът на НФСБ нарече Радев самонадеян човек, защото е показал с постъпките и действията си, че не се вслушва в експертно мнение. Според Валери Симеонов би било добре, преди да насрочи парламентарните избори, Румен Радев да направи консултации със специалисти от Националния оперативен щаб, а и с ръководителите на някои от потърпевшите държави.

Веселин Марешки цитира правилника, според който „правомощията на 44-то Народно събрание приключват на 26 март 2021 година. Лидерът на „Воля“ акцентира и върху член 64 от Конституцията на Република България – избори за Народно събрание се провеждат най-късно до два месеца след прекратяване на правомощията на предишното. Според него най-добре е вотът да се проведе на 23 май. Според Марешки президентът не само умишлено е пропуснал някои важни детайли, а за пореден път той или някой от екипа му показват некомпетентност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html