понеделник, 6 май 2024 г.

ЦСКА се разправи с „Ботев“ (Пд) в Коматево

ЦСКА спечели с 3:0 гостуването си „Ботев“ (Пловдив) в двубой от 15-ия кръг на Първа лига и задълбочи кризата в редиците на „канарите“. Пловдивчани нямат победа от 26 октомври, а след това записаха две равенства и унизително поражение с 0:6 от градския съперник „Локомотив“.

Успехът в Коматево беше седми от началото за сезона за ЦСКА. „Червените“ демонстрираха резултатен футбол и започват да се представят все по-силно под ръководството на босненския си наставник Бруно Акрапович.

Основите на триумфа положи Тибо Вион с дебютното си попадение за гранда от Борисовата градина, паднало в 21-ата минута. След паузата гол реализира и Али Соу. Класиката пък бе оформена от Брадли Мазику (68).

Пловдивчани не оказаха голяма съпротива, а духът им допълнително спадна в 35-ата минута, когато лидерът на отбора Тодор Неделев напусна терена поради контузия.

С успеха ЦСКА се върна на третото място в класирането с 27 точки, като изостава на 3 от лидера „Локомотив“ (Пловдив). „Ботев“ (Пд) е десети с 14.

„Винаги е специално, когато излизам срещу Ботев. Аз нямам загуба на този стадион. Изиграхме един добър мач, няма какво лошо да кажа на нито един играч. Показахме зрялост, агресивност. Трябва да продължаваме по същия начин“, заяви треньорът на ЦСКА – Бруно Акрапович.

„Винаги ще има пропуски, над които трябва да работим. При единствения шанс за Ботев, играчът ни не зае добра позиция. В голяма част от мача обаче доминирахме и направихме точно това, което искахме.“

„Ние ще чакаме грешка. Искаме да правим нашето си – да събираме точки, да бием противниците си и да се доближаваме до Лудогорец. Ако те направят грешка, ние сме тук. Първо обаче трябва да свършим работата си, крачка по крачка“, допълни наставникът.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html