неделя, 5 май 2024 г.

Протестиращите нахлуха на Коледния базар в София (галерия)

Няма налично описание.

Група от стотина протестиращи срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев нахлу на Коледния базар в София на площада срещу Художествената галерия. Тълпата преодоля металните заграждения и навлезе сред павилионите с викове и скандирания против властта.

Няма налично описание.

В този момент на базара имаше доста посетители с малки деца и появата на протестърите сериозно ги стресира. Охраната не успя да спре атакуващите и извика полиция. Част от протестиращите бяха пияни, а почти всичките бяха без маски. Начело на тълпата бе скандалният отец Дионисий, който е отлъчен от църквата.

Няма налично описание.

Предвождани от него, протестиращите обиколиха няколко пъти базара със скандирания и викове против властта. След като разбраха, че охраната е повикала полицията да помага, Дионисий и хората му бързо се изметоха.

Няма налично описание.

Преди това същата група се събра в пространството между Министерския съвет и президентството, за да отбележе 150-ия ден от началото на протестите. Първоначално агитката блокира булевард „Дондуков“, а впоследствие се събра около Министерски съвет и започна да хвърля развалени тикви по сградата на правителството.

Няма налично описание.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html