вторник, 30 април 2024 г.

Зингаревич купува „Ботев“ до часове?

Руският бизнесмен Антон Зингаревич вече е пристигнал в Пловдив и е започнал срещи заради намерението му да стане собственик на футболния „Ботев“, съобщава „Марица“. Синът на олигарха Борис Зингаревич,  чието богатство се изчислява на над 1 милиард евро, пристигна тази сутрин на летище София, където беше посрещнат от бившия президент на клуба Ангел Палийски. Самият Палийски разкри пред пловдивските медии, че преговорите със Зингаревич са започнали още преди три месеца.

Снимки: Атанас Кънев

След пристигането си в Пловдив Зингаревич огледа базата в Коматево и стадион „Христо Ботев“, а след това имаше работен обяд с представители на пловдивския бизнес. Малко преди 14 часа руският бизнесмен пристигна в офисите на ПИМК – водещата компания в консорциума, който спечели поръчката за доизграждане на стадиона на „жълто-черните“.

Очаква се Зингаревич-младши да се срещне и с кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Състоянието на семейството надхвърля 1 милиард долара. Таткото е инженер, като след промените започва бизнес в областта на хартията, целулозата и картоните. Синът Антон и съдружниците му държат правата върху 2000 футболисти от цял свят – предимно млади таланти от Африка и Южна Америка.

През 2012 Антон Зингаревич купува английския „Рединг“, но само след 12 месеца излиза от управлението. Свързват ги и с дялови участия в италиански отбори, а в момента фамилията проявява интерес и към френския Шатору.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html