неделя, 5 май 2024 г.

Французин се запали на „Сахир“ (обновено)

С изключително тежка катастрофа започна Гран при на Бахрейн във Формула 1. Болидът на „Хаас“ на Ромен Грожан избухна метри след старта. Французинът се вряза в поста на маршалите край пистата и избухна в пламъци.

Пилотът обаче напусна болида си сам, но има изгаряния по ръцете и глезените и бе откаран в болница.

Близо 80 минути надпреварата бе прекъсната, за да се изчистят отломките от болида на Грожан, както и да бъде изградена наново преградната стена, която бе разбита след удара на пилота на Хаас.

Иначе световният шампион с Мерцедес Люис Хамилтън спечелели в Бахрейн след ново безапелационно представяне.

Британецът водеше от началото до края, като по-интересното се случваше след него и основната битка беше за третото място след впечатляващо каране и на Макс Верстапен, който в крайна сметка финишира втори.

Съотборникът му в „Ред Бул“ Александър Албън се пребори за третото място след късен инцидент със Серхио Перес, чийто двигател се запали.

Още в началото след подновяването на състезанието, се стигна до нов много неприятен инцидент с участието на Даниил Квят.

Ланс Строл с Макларън бе жертва на контакт гума в гума и канадецът се преобърна. За щастие се размина без сериозни наранявания и излезе от болида, а надпреварата отново трябваше да продължи след кола за сигурност.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html