неделя, 5 май 2024 г.

Нищо ново в Първа лига: С гол от засада „Лудогорец“ отново е на върха

Гол от засада донесе победата на „Лудогорец“ с 2:1 при домакинството на „Ботев“ (Враца) от 14-ия кръг на Парва лига. Шампионите имаха много голямо превъзходство в срещата, но направиха много пропуски пред вратата на Красимир Костов и в крайна сметка голът от засада дело на Жозуе Са в 31-ата минута се оказа решаващ. Преди това Венцислав Керчев си отбеляза автогол в 16-ата минута, а Педро Лагоа изравни в 20-ата минута.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на Никола Спасов, Димитър Ларгов и Диего Армандо Марадона.

След този успех играчите на Станислав Генчев се завърнаха на първото място в класирането с 29 точки, като имат и мач по-малко от втория „Локомотив“ (Пловдив), който е с 27 т. „Ботев“ (Враца) е осми с 15 т.

„Доволни сме от трите точки. Съжаляваме, че не направихме разликата доста по-голяма. Днес е един от мачовете, в които създадохме най-много голови положения. Трябва от най-малкото, което ни се отдаде, да се възползваме. Играем срещу много класни отбори“, заяви след срещата треньорът на разградчани Генчев.
„Целта пред отбора е винаги една – да играе за победа и да гони шампионската титла. Важно бе да си върнем игровия ритъм“.

За срещата с „Антверп“ в Лига Европа през следващата седмица той допълни: „Надяваме се да спечелим. Предният мач срещу „Тотнъм“ бе доста неуспешен за нас. Надявам се играчите да са възвърнали формата си“, завърши наставникът.

За обикновените български запалянковци, на които им писна съдиите да подпират отбора на Кирил Домусчиев, остават европейските мачове на истината, които се играят със странични съдии и в които „Лудогорец“ тази година е трагикомичен.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html