неделя, 5 май 2024 г.

Без АТР Cup през 2021 г.

Отборният турнир АТР Cup няма да се проведе в Австралия през 2021 година, предаде Ройтерс. Местните власти не се разрешили проявата заради опасността от заразяване с коронавирус.

Състезанието дебютира този сезон и се проведе през януари в Бризбейн, Сидни и Пърт, а шампион стана Сърбия с Новак Джокович в състава след победа на финала над Испания с Рафаел Надал.

България също участва с играещ капитан Григор Димитров записа успехи в Сидни с по 2-1 победи над Великобритания и Молдова, а в решителния мач отстъпи на Белгия с 1-2 и не успя да продължи на 1/4-финалите.

В същото време стана ясно, че 8 януари 2021 г. ще бъде първата възможна дата, на която тенисистите ще имат правото да пристигнат в Австралия като препоръките са да го направят в последващите няколко дни.

Състезателите ще получават правото да тренират в рамките на 14-дневния карантинен период – нещо, което се счита за ключово за желанието на играчите да пристигнат на континента.

В писмото от АТР изрично съветват състезателите все още да не резервират самолетни билети като допълват, че ще има сериозни рестрикции на броя хора, които могат да пътуват с тях.

Продължава най-актуалният вариант да бъде отлагане с една или две седмици на Australian Open като към момента 1 февруари е най-вероятната начална дата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html