неделя, 5 май 2024 г.

Пиронкова на корта и през декември

Сезоните на ATP и WTA вече завършиха, но турнири на по-ниско ниво ще продължат да се провеждат дори и през декември. А най-силният такъв, ITF турнирът в Дубай с награден фонд 100 000 долара, може да ни даде шанса да видим отново на корта първите две ракети на България Цветана Пиронкова и Виктория Томова, информира TennisKafe.

След като списъкът със заявки бе публикуван, стана ясно, че двете към момента са част от квалификациите като пловдивчанката е №13 в тях, а софиянката №19.

Турнирът ще се проведе на хард между 7 и 13 декември и ще бъде с доста силно участие като всички заявени до този момент за основната схема са част от първите 100. Топ поставени ще бъдат двете китайки Уан Киан и Джан Шуай, а сред записалите личат имената на Магда Линет, Кристина Младенович, Камила Джорджи, Катерина Синякова и други. Последната, попадаща по право е №96 Виктория Кузмова. Квалификациите пък се „затварят“ от №153 Уан Ксиню.

Пиронкова, която направи феноменално завръщане на корта с 1/4-финал на US Open, за последно игра на „Ролан Гарос“, където загуби в трети кръг от Барбора Крейчикова.
Томова пък игра в края на октомври на ITF турнир в Мейкън (САЩ), но се отказа в първия си мач заради контузия и така пропусна и още няколко планирани участия в Щатите през ноември.

Сред чакащите резерви за Дубай пък са Изабелла Шиникова и Елица Костова, но техният шанс да попаднат в пресявките е минимален.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html