неделя, 5 май 2024 г.

Димитър Главчев с разстрелващ коментар за Корнелия Нинова: Дано е по-полезна като санитар!

Бившият шеф на парламента Димитър Главчев пусна саркастичен коментар в социалните мрежи, очевидно насочен към Корнелия Нинова. Без да споменава името на лидера на БСП, Главчев е достатъчно ясен, за да бъде разбран намекът му от по-широка читателска публика. „Дано някои са по-полезни като санитари, отколкото като народни представители, макар че това далеч не е сигурно – “санитар” не е само професия, а призвание! Необходими са и състрадание, и доброта!“, написа Главчев във фейсбук профила си.

Корнелия Нинова обяви, че отива като доброволец в КОВИД отделението на Военно-медицинска академия, където ще бъде санитар. До неотдавна Нинова бе пациент на ВМА, където я излекуваха от коронавируса.

Иначе закачката между Главчев и Нинова е стара и датира от времето, когато двамата бяха в остър парламентарен конфликт. Като председател на Народното събрание Димитър Главчев отне думата на лидера на БСП, а след това отстрани Нинова и Антон Кутев съответно за едно и две парламентарни заседания. От БСП реагираха с искане за оставката на Главчев и събраха подписи и от ДПС. На 17 ноември 2017 година Димитър Главчев подаде оставка и заяви, че това е морален акт. На неговото място като председател на парламента застана Цвета Караянчева, която дойде с протекциите на Цветан Цветанов, припомнят паметливи.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html