неделя, 5 май 2024 г.

Съдът отказва да регистрира новото ръководство на БСП

Проблемите за лидера на БСП Корнелия Нинова не спират в последните седмици и са на път да навлекат нови неприятности на столетницата. След като прекара няколко дни във ВМА след положителна проба за COVID-19, сега Нинова ще трябва да се бори и със съдебната система у нас.

Причината е, че Софийският градски съд на два пъти отказва да регистрира новото ръководство на партията в лицето на новоизбрания Национален съвет, което означава, че и новото Изпълнително бюро за момента е извън закона.

Според запознати СГС отхвърля вписването на новото ръководство в съда заради неспазена процедура по свикването на 50-ия конгрес на партията. Според разпоредба в Устава датата, часът и дневният ред на конгреса трябва да бъдат публикувани във вестник „Дума“, което не се е случило. Освен това от Централата е трябвало да бъдат изпратени писма до всички партийни съвети, което също не е направено.

Ако съдът откаже да регистрира окончателно новото ръководство на БСП, това означава, че ръководството отново ще бъде в ръцете на стария Национален съвет, в който са най-отявлените противници на Нинова.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html