четвъртък, 2 май 2024 г.

Алън Пардю е новият технически директор на ЦСКА

Алън Пардю официално е новият технически директор на ЦСКА. „Английският футболен специалист Алън Пардю ще бъде занапред част от голямото червено семейство на Армията. Той ще заеме длъжността на „Технически директор“ и ще помага с огромния си опит и контакти в цялостното развитие на клуба и привличането на футболисти за представителния тим. 59-годишният британец вече подписа своя личен договор и веднага започва работа“, обявиха от клуба.

Любопитно e, че британецът бе спряган и като кандидат за треньорския пост преди 2-3 седмици, но ЦСКА назначи Бруно Акрапович.

59-годишният бивш футболист на „Кристъл Палас“, „Чарлтън“ и „Тотнъм“ направи много силна кариера като мениджър и е сред популярните имана в треньорската професия на Острова през новия век.

Най-вече с периодите си в „Нюкасъл“, „Кристъл Палас“ и „Уест Хем“, като с последните два състава направи не само сериозни сезони във Висшата лига, но и стигна два финала за Купата на ФА, загубени от „Манчестър Юнайтед“ и „Ливърпул“.

През 2012-а Пардю бе избран за мениджър №1 на сезона. По това време той водеше тима на „свраките“, като изненадващо за всички изведе състава до петото място във Висшата лига и игра в Лига Европа.

За последно работи на Острова за четири месеца през 2018-а, когато бе мениджър на „Уест Бромич“.

След това той се отдаде на спортни анализи по „Sky Sports“, a в края на миналата година пое нидерландското предизвикателство „Адо Ден Хааг“, което приключи след принудителното спиране на местния шампионат заради пандемията. От април е без работа.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html