събота, 4 май 2024 г.

„Монако“ приземи звездите на ПСЖ (видео)

„Монако“ направи феноменален обрат срещу звездния състав на ПСЖ и стигна до победа с 3:2 при домакинството си на шампионите, въпреки че губеше с 0:2 до почивката.

Килиан Мбапе беше дал комфортна преднина от два гола на ПСЖ до 37-ата минута, вторият от които отбеляза от дузпа. След това обаче дойде и катастрофалното второ полувреме, както го описа и старши-треньорът на парижани Томас Тухел.

Кевин Воланд вкара две бързи попадения между 52-рата и 65-ата минута, за да изравни резултата след груби грешки в отбраната на ПСЖ, след което домакините тръгнаха да търсят и всичките три точки.

Тухел извади Анхел Диа Мария и Мбапе, което отне сериозно от остротата на ПСЖ в атака и дори влезлият като резерва Неймар не успя да измисли нищо интересно в предни позиции.

Така се стигна до 83-тата минута, в която Воланд отново се превърна в герой и спечели дузпа, а фаулиралият гол Абду Диало бе изгонен с директен червен картон.

„Катастрофално второ полувреме. Контролирахме мача, вкарахме два гола, а след това ни отмениха други два. През второто полувреме стана нещо с концентрацията ни. Не бяхме достатъчно сериозни“, коментира Тухел след срещата.

„Бранехме се лошо и напълно сме си виновни сами за това поражение, което допуснахме в един почти спечелен мач“, каза още германският треньор.

Двубоят с монегаските беше генералната репетиция за парижани преди мача от Шампионската лига срещу „РБ Лайпциг“ във вторник.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html