неделя, 5 май 2024 г.

Петима в „Левски“ с COVID-19, дербито е пред отлагане

Още петима футболисти от „Левски“ са дали положителни проби за коронавирус. Тестовете им са направени днес, а освен тях заразени се оказаха и трима души от спортно-техническия щаб. След получаване на резултатите всички те е са поставени под карантина, пише на официалния сайт на клуба.

Това обаче почти сигурно ще отложи Вечното дерби с ЦСКА, което е в събота от 15 часа.

Решението дали ще има такъв мач ще бъде взето буквално часове преди двубоя. „Сините” и преди това имаха петима играчи в карантина, както и 14, които бяха с положителни тестове. Изолацията на последните изтича днес и сутринта всички си направиха нови изследвания, които показаха общо 8 положителни проби.

БФС ще излезе най-вероятно с официалното решение утре.

Вече доста двубои бяха отложени, а според регламента всички те трябва да се изиграят до края на годината. Това означава, че ще има изключително сгъстен цикъл, а най-проблемни в това отношение са ЦСКА и „Лудогорец”, които имат и по още 3 мача в Лига Европа. Ако физически няма как всички двубои да се изиграят до Коледа, крайната мярка е оставащите да се преместят за пролетта на 2021 г. Всичко зависи и от епидемичната обстановка в държавата.

На няколко пъти футболната централа бе на косъм да отложи цели кръгове от Първа лига заради бум на COVID-19 в повечето елитни тимове.

В крайна сметка обаче засега подобна мярка не се налага. Със сигурност обаче мачовете до края на годината остават без публика по трибуните, а най-вероятно това ще продължи и през пролетта.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html