понеделник, 6 май 2024 г.

Няма да разследват Джамбазки за пиратките, но МВР проверява протестиращите

Ангел Джамбазки. Снимка: Булфото

На 16 ноември вечерта протестиращи срещу правителството замеряха централата на ВМРО с домати и яйца, а след сблъсък бе счупена и вратата на партийната централа.

В отговор привърженици на партията, водени от евродепутата Ангел Джамбазки, тръгнаха да хвърлят пиратки и бомбички и да заливат с вода в студената зимна вечер хората – сред които имаше майки с деца, а българското знаме се вееше.

Пред „Антени“ адвокат Васил Марков заяви, че е много трудно политикът да бъде осъден и наказан за случилото се, тъй като ще е кошмарно да се докаже, че той е хвърлял пиратките и че те са били истински опасни.

От запитване на сайта ни към Софийска районна прокуратура стана ясно, че тя изобщо няма намерение да се самосезира за случая. От МВР също изглежда, че не се интересуват от хулиганските прояви на Джамбазки.

Но за сметка на това разследват протестиращите. Това съобщи сайтът www.news24sofia.eu, който публикува видео на протестиращ, който удря по входната врата на централата на ВМРО, в следствие на което стъклото ѝ се чупи.

Органите на реда са изпратили молба до сайта, с която изискват информация за видеото. ВМРО е подала сигнал до прокуратурата и тя се е задействала.

Но по информация на „Антени“ тя изглежда, че не се интересува от това, че Джамбазки и неговите хора са извършили минимум хулиганска проява, ако не и застрашаване на здравето и живота на майки с деца, други протестиращи – и поругаване на българското знаме.

Молбата от МВР, изпратена до news24sofia.eu, в която се иска информация за видеото, на което се вижда как протестиращ блъска и чупи стъкло на входа на сградата на ВМРО

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html