понеделник, 6 май 2024 г.

Джамбазки е хвърлял бомбички по протестиращи

Ангел Джамбазки. Снимка: Булфото

Вечерта на 16 ноември протестиращи срещу правителството на ГЕРБ и „Обединените патриоти“ бяха замеряни с бомбички, сигнални ракети и пръскани с вода от маркуч.

Това се е случило под централата на ВМРО на улица „Пиротска“, където хората са отишли да изразят недоволството си. В отговор те са били нападнати от привърженици на партията от високите етажи на сградата, както може да бъде видяно на снимките и видеото от онази нощ.

Нещо повече, очевидци твърдят пред „Антени“, че там е бил и евродепутатът Ангел Джамбазки, който също е замерял хората с бомбички. Накрая той е слязъл, за да разговаря с полицаите, които са оградили периметъра, за да пазят сградата. Не е ясно какво са си казали.

Сигнална ракета, хвърлена по протестиращите от централата на ВМРО
Сигналната ракета, след като е паднала на паважа

Протестиращи твърдят, че самите униформени са били полени с вода от маркуча, а пиратките и бомбичките са падали до тях. Въпреки това органите на реда не са влезли в сградата на ВМРО, за да проверят кой замеря тях и протестиращите.

Такива били заповедите им, са заявили няколко полицаи пред хората на улицата. По думи на очевидци момчетата от МВР не са били особено радостни от случващото се, но не са имали избор.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html