понеделник, 29 април 2024 г.

Как Европа се предава на ислямския тероризъм

Ivar Arpi в Twitter: "Hittade mycket problematisk bok på en bokhandel i Stockholm. Mycket problematisk. Oanständig.… "

Ивар Арпи, Svenska DagbladetШвеция

Не питайте защо чудовището ни напада – това е в неговата природа. Неговата натура съдържа три неща – завист, ненавист и глад. Ти бягаш, опитваш се да говориш с него, правиш се на мъртъв, но това няма никакво значение. Неговото име е терор, а ти си неговата цел.

Може непрекъснато да се питаме защо аз, защо сега, защо така? Тези въпроси не водят до никъде. Чудовището не е силно и справедливо, то е слабо и егоистично. Може да се опитаме да разберем нещо, но никога няма да можем да предскажем неговия модел на поведение. То използва всеки един шанс да покаже уродливата си форма. В Стокхолм, Лондон, Ница, Париж или Виена.

Запомнете веднъж и завинаги: няма нищо, което ние да променим в себе си, за да престане да ни тероризира чудовището. Нас ни тероризират не защото сме лоши, не защото не сме недостатъчно открити или не обичаме достатъчно мюсюлманите. Дори цяла Европа утре да приеме исляма, вдругиден тероризмът отново ще се надигне. Достатъчно е да видим страните, където ислямът е държавна религия и практически всички граждани са мюсюлмани. Там атентатите са най-много и най-чести. Чудовището не обича никого.

Затова не трябва да се страхуваме, да се разстройваме или да изпадаме в шок. По-добре е да се ядосаме. Трябва ни решителност. Когато чудовището си отваря устата, не трябва да отстъпваме. Времето на жалните песни отмина. Защото, когато войната приключи, врагът ще е този, който ще избира. Чудовището на ислямизма е навсякъде – далеч зад граница и в съседната къща. Можеш да го срещнеш или на другия край на света, или във влака, или в магазина. Или когато отбелязваш някакъв празник, или когато взимаш детето от детската градина. То си избира мястото.

Ислямистите мразят европейците за това, което сме, за това, в което вярваме. Те смятат, че Западът е виновен за всичките беди на мюсюлманите в цялата история. Те са вечните жертви,  ние вечните престъпници. Докато не преклоним глава пред полумесеца, няма да има справедливост. И тази идеология самият западен свят подкрепя със своя сегашен модел на поведение. Ние вече не едно десетилетие се опитваме да принизим значението на нашата култура и цивилизация като израз на добра воля към другите. Самоанализът и самокритиката е нужна, проблемът е, че чудовището гледа на това като на слабост. Наистина ли Европа толкова е изпаднала в старчески маразъм, че е загубила инстинкта си за самосъхранение. Наистина ли ние сме способни единствено на паради в чест на любовта? Нима можем да изпитваме уморен цинизъм, казвайки, че няма повече надежда? Това не е така. И не е това начинът просто да се откажем и спокойно да си прекарваме старините.

Просто вземете парите на ислямистите. Всичко, до последната трохичка. Изгонете или вкарайте в затвора тези, които ни заплашват. Та нашето правителство не е способно да ни защити дори от тези, които се връщат в Швеция от „Ислямска държава“! Затворете джамиите, които не спазват законите и се отнасят небрежно към своята дейност. Забранете финансирането отвън на джамии и имами. И най-важното – не гласувайте за политици, които отказват да имат ясна позиция по този въпрос. Нашите деца имат право да растат в мирна и свободна държава. Нашите деца заслужават бъдещето.

Когато чудовището се казваше Адолф Хитлер, Пер Лагерквист написа следното: Само глупакът може да смята, че доброто няма право да носи меч. Дори и злото да пролива кръв и да покрие с нея целия свят. Бъдете твърди! Ако сега не защитите своята цивилизация, утре няма да има звезди на небето!“.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html