понеделник, 6 май 2024 г.

Директорът на болницата в Провадия д-р Светослав Неделчев почина от КОВИД

Д-р Светослав Неделчев

Директорът на болницата в Провадия е починал снощи. 61-годишният д-р Светослав Неделчев първоначално се е лекувал у дома, но след влошаване на състоянието му е приет в Университетска болница „Света Марина“ във Варна.

Фейсбук потребителят Мария Николаева припомня думите на лекаря от април месец, които сега звучат още по-ужасяващо:

„Ние нямаме защитни костюми. Чакаме от едно дарение 5 костюма. Всеки момент ще дойдат. Мъчим се с общината да организираме дарителска акция, с която да съберем средства да си закупим апаратура, защитни средства и т.н.

В момента в болницата има маски и ръкавици, апаратура няма, а 75 % от медицинския персонал е в рисковата пенсионна възраст.

Пулмологът, който при нас е основно действащо лице, е на 83 години, лабораторният ни лекар на 79, педиатрите на 75-79.“

В социалните мрежи се надига голямо недоволство от неадекватните, според много хора, мерки на правителството в борбата с коронавируса. Николаева синтезира мислите на много от тях:

„По същото това време премиерът Борисов обикаляше градове, тупаше хора по рамото и обясняваше как сме се запасили, не само запасили, ами и за другите страни ще изнасяме.

И докато д-р Неделчев е поредният български лекар, паднал в жертва, вчера същият този премиер вози на джипката си здравния министър и шефа на една от ключовите ни болници да гледат асфалт. Не оставка, а трибунал!“

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html