понеделник, 29 април 2024 г.

Бербатов за кризата в „Юнайтед“: Няма място за извинения

Димитър Бербатов посъветва Оле Гунар Солскяер да не търси оправдания за формата на „Манчестър Юнайтед“ и да не се оплаква от множеството мачове, събрани близко един до друг.

Норвежецът изтъкна претрупания график като един от проблемите на „червените дяволи“ през тази кампания. За същите трудности говореха и мениджърите на „Ливърпул“ и „Манчестър Сити“ – Юрген Клоп и Пеп Гуардиола, съответно, след равенството 1:1.

Според Бербатов обаче, това не би трябвало да бъде проблем за „Юнайтед“.
„Този сезон е различен, защото трябва да се изиграят много мачове за кратък период от време“, каза бившият български нападател за Betfair. „Мачове във Висшата лига, в Европа, а сега и в паузата за националните отбори, но това не може да действа като оправдание.

„Юнайтед“ е попадал много пъти в подобни сгъстени графици в последните години – и по мое време, и още преди мен. Тимът е свикнал да играе във Висшата лига, в Европа и в турнирите за купите и сме свикнали да печелим всичко. Няма място за извинения. Ситуацията е една и съща за всички. При нас просто липсва постоянството. Трябва да видим подобрение във формата съвсем скоро, защото Юнайтед ще бъде изпреварен от много отбори и ще се превърне в посмешище.“

След победата над „Евертън“ с 3:1 миналия уикенд Солскяер нарече графика на мачовете от Висшата лига „абсолютна подигравка“. Юнайтед имаше гостуване на „Истанбул ББ“ в сряда вечер в Лига Европа, загубено с 1:2, и се прибра в Англия в четвъртък, а събота по обяд трябваше да гостува на „Гудисън Парк“.

Въпреки недоволството на Оле, „червените дяволи“ стигнаха до много важни три точки – нещо, което не успяха да направят в Турция. Според Бербатов, играчите на Юнайтед уважават и харесват Солскяер като треньор, но не дават всичко от себе си в мачове, в които изостават в резултата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html