неделя, 5 май 2024 г.

Победа на Пиронкова сред сензациите на сезона

Тазгодишното представяне на Цветана Пиронкова на US Open със сигурност ще остане за дълго в паметта на тенис феновете не само в България, но и по целия свят.

Пловдивчанката се завърна на професионалния корт след няколко години отсъствие и бе само на сет от полуфинала в Ню Йорк, но отстъпи пред легендарната Серина Уилямс.

Тазгодишната победа на Цветана Пиронкова над Гарбине Мугуруса във втория кръг в Ню Йорк обаче е поставена на шесто място в класацията на най-големите сензации в историята на US Open на експертите от Tennis.com.

Успехът на първата ни ракета над испанката действително бе определена от множество фенове и анализатора като сензацията на годината в женския тенис, тъй като двете пристигнаха в Ню Йорк, намирайки се в много различни позиции. Българката достигна до втори кръг на „Уимбълдън“ през 2017 г., след което се оттегли в майчинство и не изигра нито един мач в продължение на 3 г. От своя страна Мугуруса е двукратна шампионка от Големия шлем и бе считана за една от фавортиките на „Флъшинг Медоус“.

В първия кръг Пиронкова победи рускинята Людмила Самсонова с 6:2, 6:3, докато Мугуруса се наложи над Нао Хибино с 6:4, 6:4. Така се стигна до директния сблъсък между тях, в който българката триумфира със 7:5, 6:3.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html