неделя, 28 април 2024 г.

България с първа победа от близо година насам

Националният отбор на България постигна първа победа от година насам, след като се наложи с 3:0 срещу Гибралтар. Националите ни не бяха печелили от 17 ноември 2019-а, когато удариха с 1:0 срещу Чехия.

Срещата днес премина под тотално надмощие на България, но през втората част нямаше кой знае колко опасни удари към вратаря Кайл Голдуин.

Селекционерът на България Георги Дерменджиев не може да използва деветима футболисти, които са част от списъка му заради положителни тестове за коронавирус или контузии. От тма опаднаха двамата капитани Георги Костадинов и Петър Занев, Тодор Неделев, Николай Михайлов, Исмаил Иса, Кирил Десподов.

В 6-ата минута България поведе в резултата след гол на Александър Цветков, след като атаката мина от дясно. Георги Йомов центрра в наказателното поле, където вратарят на гостите Кайл Голдуин се сблъска с двама футболисти и падна на земята. Съдията Корцеску не маркира нарушение, след което Димитър Илиев овладя и върна на Цветков, който през куп играчи прати топката в мрежата.

В 15-ата Георги Йомов вкара втори гол за „лъвовете“. Страхил Попов се включи по фланга, след което комбинира с крилото на ЦСКА. Йомов се освободи от защитник на Гибралтар и прати топката в далечния ъгъл на вратата на Гибралтар.

Две по-късно вратарят на гостите не се намеси добре при центриране на Попов и Галин Иванов насочи топката към опразнената врата, но не я уцели.

Молко след половин час игра гостите сбъркаха, Димитър Илиев открадна топката, влезе в наказателното поле и опита да намери свой съотборник, но вратарят Голдуин пресече паса. В 34-ата минута Сисиньо отправи удар отляво на наказателното поле, но прати топката покрай вратата.

В края на първата част България вкара трето попадение. Георги Йомов центрира от корнер, Рой Чиполина увисна във въздуха и позволи на Димитър Илиев да нанесе неспасяем удар към вратата на Гибралтар за 3:0.

Втората част отново започна с натиск на „трикольорите“ и в 48-ата минута Димитър Илиев стреля слабо към вратата на гостите, а Голдуин улови без проблем.

Постепенно темпото на игра спадна. Българите продължават да са по-добият тим на терена, но голови положения липсваха.

Димитър Велковски и Светослав Ковачев влязоха в игра, като замениха Сисиньо и Галин Иванов. Малко по-късно на терена се появиха Здравко Димитров и Виктор Попов, като за крилото на Левски това е дебют. Божидар Краев също влезе. На пейката седнаха Попов, Йомов и Илиев.

В 83-ата минута Божидар Краев изпълни пряк свободен удар. Топката срещна стената. Две по-късно силен удар на Виктор Попов мина встрани от вратата. С това приключи всичко интересно в срещата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html