неделя, 5 май 2024 г.

Стоянович: Много хора ме питаха дали не съм луд, че поемем „Левски“

„Славиша много обича Левски, разбрахме се много бързо. За да няма спекулации относно договора му – той е назначен като спортен директор и треньор. Желая му успех. Може да бъде сигурен, че зад гърба си има целия клуб. Заради новите заразени в клуба разпускаме отбора до петък. Имам впечатления от работата на Славиша Стоянович още от преди 2 години. Говорих с много хора и нямаше нито едно отрицателно мнение за него. Левски намери правилния треньор. Не сме поставяли никакви условия на Стоянович. Единственото е, че започваме да изграждаме отбор за следващата година. Трябва да избегнем и грешките в селекцията. Докато не постигнем споразумение с Хубчев не можем да назначим старши треньор. Такива са правилата на БФС. Надявам се в следващите няколко дни да подпишем спонсорски договор и тогава да започнем разговорите с Хубчев“, заяви мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков при представянето на новия треньор на „сините“ Славиша Стоянович.

„Щастлив съм, че съм тук. Знам, че клубът се намира в тежък период. Много хора ме питаха дали не съм луд, че поемем „Левски“. Има нещо по-важно от парите – емоцията, хората, които обичат и помагат на клуба. Съгласих се бързо да дойде. искаме да вдигнем „Левски“ на крака и да се върнем бързо в челото. Не е лесно да се носи фланелката на „Левски“. Благодаря за получения шанс. Трябва да си свършим работата“, каза словенецът.

„Моментът е труден. Има много болни футболисти, има и национали. Предстои ни дерби с ЦСКА. За първи път съм в такава ситуация и не мога да кажа конкретно какво ще правим. Ще се движим ден за ден. Ще започнем тренировки и ще чакаме националите да се завърнат“, допълни наставникът.

„Гледал съм мачове на „Левски“ и анализирах всичко, каквото е възможно. Едно е обаче да ги гледаш на живо, друго е пред компютъра. Има много нови играчи. Ще изчакам да видя всички на терена, а след това ще говорим по-конкретно какво искам от тях. Със сигурност има неща, които да подобрим. Лошото е, че в тези 14 дни няма да можем да работим сериозно и ще трябва да изчакаме“.

„Надявам се ситуацията със спортния директор да бъде решена по-скоро, тъй като съм треньор и работата ми е на терена. Договорът ми е за две години. Ще работя с настоящите помощници. Чакам и моят асистент от Словения. Може да остана повече от две години, може и по-малко. Зависи от играта и резултатите. Трябва да сме спокойни и да вярваме. Не е моментът за гръмки слова, сега трябва да работим“.

Това ще бъде втори период на наставника начело на „сините“. Припомняме, че Стоянович водеше столичния отбор през сезон 2018/2019година, но беше сменен в средата на кампанията от Георги Дерменджиев.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html