неделя, 5 май 2024 г.

Полицаи на протест в деня на професионалния си празник

Полицаите излизат на протест на професионалния си празник – 8 ноември, предаде БНР. Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР. През изминалата седмица имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството. След разговорите, в които се е включил и премиерът Бойко Борисов стана ясно, че възнагражденията на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от догодина. Въпреки това от Синдикалната федерация на служителите излизат на протест.

Един от синдикатите организира протест в градинката до църквата „Св. Седмочисленици“. След това се предвижда и шествие до сградите на Министерството на финансите и на парламента. Недоволството възникна след постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в 28 администрации в страната.

На 4-ти ноември се състоя среща между синдикалните организации на служители в министерството и министър Христо Терзийски, и заместник-министър Михаил Златанов, който отговаря за социалния диалог в МВР. Проведени са и разговори с лидерите на Националния полицейски синдикат Румен Пелев, Синдиката на служителите на МВР Иван Павлов и Синдикално сдружение „Защита“ Михаил Узунов. След приключването на кръга от срещи, инициирани от ръководството на МВР, от там заявиха, че ще бъде насрочено заседание на Съвета за социално партньорство за разискване на увеличението на възнагражденията на работещите в системата.

Последни новини

google-site-verification: google8d719d63843e6dc9.html